Illustrasjonen viser den unike metoden for å hale fisken

- Vi er veldig stolt over dette

Bluewild har valgt Evotec som leverandør av komplett dekkshåndeteringssystem til «EcoFive». Selskapet skal også levere helt ny teknologi for mottak av trålnot.

Publisert

Kontrakten til EcoFive-prosjektet omfatter 40 elektriske vinsjer, A-ramme og dekkskraner. I tillegg kommer logistikkløsningen med sideport og heis, helt ny trålmottaksløsning, automasjon og ulike kontrollsystemer. Alt er designet, produsert og levert fra Evotec sin fabrikk i Ulsteinvik.

– Fiskeri er et av våre største satsningsområder og vi har lykkes godt den siste tiden med flere nye kontrakter, sier salgssjef i Entec Evotec, Håkon Woldsund.

Med den nye trålmottaksløsningen kan fartøyet ta fangsten inn i fartøyet uten at den går via dekk.

Basert på Bluewild-idé

Fartøyet skal kunne tråle med en til fire trålposer og vil kunne ta imot all fisken under vannlinjen. Det gir mindre klem-fare og stress på fisken ved mottak.

– Den patenterte løsningen (Reception and Trawl Handling Solutions™ Ulstein Design & Solutions) på dette er en nyskapning. Den er basert på en idé fra kunden og utviklet i tett dialog med kunden og skipsdesignere. Vi mener løsningen også kan ha potensiale innen pelagisk fiskeri og akvakultur, sier Woldsund.

Evotec leverer også den moderne trålvinsjen, MultiSoft med SRPM motorer og omformere, denne løsningen med synkronreluktante pm motorer er selskapet alene om å inneha til denne type fartøy.

I tillegg til utsøkte dynamiske egenskaper og markedets høyeste virkningsgrad, gir Evotec MultiSoft store besparelser på vekt og plassbehov, for dette fartøyet alene så er vektbesparelsen rundt 40 tonn.

Tøff konkurranse

Evotec vant oppdraget i tøff konkurranse med flere store norske og internasjonale aktører. Selskapet leverer automatiserte håndteringsløsninger til den internasjonale maritime industrien og er lokalisert i Ulsteinvik i Midt-Norge; i verdens mest komplette maritime klynge.

Evotec setter sin ære i å levere effektive løsninger, og da er kombinasjonen av å forstå kundens behov for effektiv logistikk på dekk med et effektivt automasjonssystem helt avgjørende. Alt av enkeltutstyr som vinsjer, bommer, spoleapparat, kraner også videre, er da styrt via selskapets egne kontrollsystemer, og levert til den maritime industrien, worldwide.

Evotec har en skalerbar forretningsmodell hvor salg, design/engineering, montering og testing foregår lokalt i Ulsteinvik.

- Vi er veldig stolte over dette, som viser at vårt fagmiljø i Ulsteinvik er blant de aller fremste på feltet, sier Woldsund.